Ahşapmaksan

Bu bir blog sitesidir ve bilgilendirme amaçlıdır.

Online alışveriş sitemiz; http://www.ahsapmaksan.com

14 Mayıs 2015 Perşembe

Mobilya Makinaları Kullanımı

Mobilya makinaları oldukça geniş bir yelpazeye yayılan, mobilya makinaları ismi altında toplanmış makina grubudur. Mobilya makinalarının hepsinin kullanışı birbirinden farklıdır ve hepsini kullanmak için en azından bir çıraklık ve kalfalık dönemi geçirmiş olmak lazım. 

İş kazalarına bakıldığı zaman yetkisi olmayan makina da çalışırken kaza geçirmiş nice kazazede görmekteyiz ve bu yine aynı şekilde devam etmektedir. Bir makinayı kullanmak yetmez o makina da ustalaşmak da çok önemlidir. Hem çalışan sağlığı hem makina sağlığı hem de çıkan iş açısından ustalık gerçekten çok önemlidir. 

Her kişi her makina da çalışır ama herkes kaliteli iş çıkartamaz. Örneğin; kalitesiz ve eski makinalarla çalışan usta bir mobilya ustası, kaliteli ve pahalı makinalarla çalışan acemi birinden daha kaliteli mobilya üretimi yapabilir. Bu sadece mobilya makinaları için geçerli değil bu tüm makinalar ve sektörler için geçerli bir durumdur. Bu yüzden bir işte ustalaşmak oldukça önemli ve zor da bir iştir.
Son yıllarda üretilen mobilya veya diğer ürünlerin pek ustalıkla alaksı kalmasa da ustalık yine de makina kullanımı için gerekli bir olgudur. Bizim makina satışlarında en fazla yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesini dile getirmek isterim. Örneğin, bir mobilyacı en kaliteli makinaları alır ve işe başlar. Yanlız makina her gün sorun çıkartmakta ve arıza yapmaktadır. Böyle bir satış da makina satıcısı oldukça zararlı çıkar. Nedeni ise, kötü çıkan işi suçu makinaya atılır. 



Aslında makina dili olmayan bir nesnedir ve size nerede hata yaptığını söyleyebilecek bir kapasitesi yoktur. Tabi son teknoloji makinalar da bu böyle değildir. Sonunda servis gönderilir ve hatanın aslında makinanın ayarının bozulmasından dolayı hata verdiği görülür. Müşteri ısrarla der ki, ben o kadar para verdim bu makinaya ama ayarı kaçıyor bu makinanın. 

Evet bu oldukça fazla başımıza gelen bir olaydır. Tamamen makina da çalışmayı bilmemekten kaynaklanan bir durumdur. O zaman İtalyan makina alarak hatanın nerede olduğuna kafa yormadan, hatanın size ekranda iletildiği makinalara bakmanız gerekir. Çünkü siz manuel makina da çalışacak kadar usta değilsinizdir. Yani burada anlatmak istediğim şey aslında, bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan o konu da yorum yapan kişilerdir. Halbuki incelese ve detaylı olarak bakılsa hatanın kendinde olduğunu görecektir.

Bazı zamanlarda ise aldığı mobilya makinalarının bozuk olduğunu ve çalışmadığını söyleyenlerle bile karşılaşırız. Servis gittiğinde aslında makinanın bozuk değil, 380 volt elektrik yerine 220 volt elektriğe bağlandığını görür. Servis sorar neden 220 volt elektriğe bağladınız diye? Müşterimizin cevabı şu olur; benim dükkanımda buna uygun fiş yoktu yeni fiş aldım. 

Makina sonuçta devreleri yanar ve garanti dışı kalır. Müşteri ısrarla garantinin bunu karşılaması gerektiğini söyler ama ne yazık ki kullanıcı hatalarında fabrikalar hata affetmez.
Yukarıda verdiğim örnekler gibi binlerce olay anlatabilirim. Anlatmak istediğim şu ki, önce makina almak yerine usta almak daha önemlidir. Bilmediğiniz mobilya makinasında çalışmak hem sizi yorar hem de işleriniz gecikmesine neden olur.

Hiç yorum yok: