Ahşapmaksan

Bu bir blog sitesidir ve bilgilendirme amaçlıdır.

Online alışveriş sitemiz; http://www.ahsapmaksan.com

14 Mayıs 2015 Perşembe

Her Boy Toz Emme Ve Çuvalları

Mobilya makinaları yanında yardımcı olarak çalışan filtre sistemi gören ve ortamı temiz tutmaya yarayan toz emme makinaları, genellikle 1800 m3 olarak üretilmekte ve talep görmektedir. Mobilya imalatçılarının genellikle her makina için ayrı ayrı aldıkları toz emme makinalarını bazı büyük imalatçılarda 10.000 m3 veya 20.000 m3 e kadar alıyorlar. 

Tabi hem yer kaplaması açısından hem de İstanbul gibi büyükşehirlerde ses fazla çıkacağından küçük toz emici daha fazla tutulmaktadır. Toz emme makinaları tekerlekli oldukları gibi aynı zamanda atölye içerisinde gezdirebilir ve alt tarafında ki hazneden tozları çekebilir özelliktedir. 

Tüm toz emme makinaları bu özelliğe sahiptir. Yanlız bazı toz emme makinalarında 1 çıkış bazılarında ise 2 çıkış bulunmaktadır. Bu tamamen üreticiye kalmış bir durum olup, zaten boyutları ve motoru küçük olduğundan 1 makina için uygun olduklarını düşünmekteyim. Toz emme makinalarında ki dikkat edilecek hususlardan biri ise hortum uzunluğudur. 

Özellikle ufak toz emme makinalarında hortum mesafesi ne kadar uzarsa o kadar çekiş gücü azalmaktadır. Bunun nedeni aradaki mesafedir. O yüzden olabildiğince yakında tutmalı ve gerekirse 1 metrelik toz emme hortumu ile makinaya bağlanmalıdır. Böylelikle makina daha fazla toz çekebilir ve daha güçlü emiş gücüne sahip olur. 

Bu özellik büyük toz emme makinaları için geçerli değildir. Hatta büyük olanlarında tüm fabrika da istenen uzunlukta hortum döşenebilir. Tabi yine de imalatçı firmaların verdiği veriler doğrultusunda yapılırsa daha mantıklı olacaktır.


Toz emme makinalarının bir de çuvalları vardır ki bu çuvallar sivri malzeme içerisine girdiği zaman yırtılabilir. Bunun için de devamlı yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Online satış sitemizde bu çuvallardan bulunmakta ve tanesi 65 TL den satılmaktadır. Daha detaylı bilgiyi müşteri temsilcilerimizden alabilirsiniz.


Hiç yorum yok: